Mikäli F1 2012 -formulasimulaattori kiinnostaa kuin jäätynyt käpy oravaa, vaihtoehtona on tiedossa hiukan humoristisempaa autoilua. F1 Race Stars näyttää köyhän miehen Mario Kart -kloonilta, eikä ennakkovaikutelman jälkeen kyseessä mitään erilaista olekaan. Vaikka välillä tuntui, että kyseessä on pelkkä Xbox Live Arcadeen kuuluva budjettipeli, Race Starsista jäi yllättävän hyvä fiilis. Sillä aikaa kun vakavasti otettava peli kerää taakseen fanikuntaa, haetaan uusia pelaajia helpommin lähestyttävällä tavalla, kuten NHL 3on3 Arcade osoitti. Samaa ideaa on lähdetty tässäkin pelissä hakemaan. Kuljettajat ovat kuin suoraan Kossin rannikoilla istuskelevan huumoripiirtäjän kynästä, mikä ei todellakaan ole huono juttu. Tallit sisältävät kaksi kuskia ja hahmoja löytyy parisenkymmentä aina maailman nopeimmasta Heikistä Schumiin. Hiukan toivoisin tämän tyylisiin peleihin jo lopettaneita kuljettajia tai mahdollisuutta luoda oma hahmo.
Mario Kart x10
Ratalistan koko tuntuu ennakkoon pelin heikoimmalta lenkiltä. Kilpailupaikkoja löytyy vain 11, mutta ainakin kisoihin voi aktivoida erilaisia modifikaattoreita, kuten peilikuvamoodin, tuomaan hiukan vaihtelua. Testiversion viisi rataa erottuivat uniikisti toisistaan ja sisälsivät alueelle ominaisia maamerkkejä – joskin yksityiskohdat radoilla olivat erittäin yksinkertaisia ja vähäisiä. Siinä missä ratojen määrä pettää, pelimuotoja on lähes yhtä monta. Race Stars tarjoaa perus ajokisailua ja outoja variaatioita kuten pisteiden keräystä slalom-tyyppisessä pujottelurallissa. Vielä toistaiseksi estetyssä uramuodossa ajetaan eri osakilpailuja ja availlaan esimerkiksi kustomoitavia bannereita.
Ajaminen aiheutti ristiriitaisia tunteita: valittavana on kolme erilaista nopeusluokkaa tuhannen ja kolmen tuhannen kuution väliltä ja ainoastaan kolmetonnisten sarjassa tuntuu olevan jonkinlaista nopeudentunnetta ja haastetta. Kaksi pienempää nopeusluokkaa tuntuu kartingilta isolla tiellä ja kolmas paikoittain F1-autoilulta karting-radalla, eikä alemmilla tasoilla tekoälystä ei ollut parin ensimmäisen mutkan jälkeen mitään vastusta. Onneksi haastetta pääsee kokemaan nettipelissä 11 muun pelaajan kanssa, ja näistä kolme voi löytyä omalta sohvalta. Uramuotoa voi pelata myös neljän pelaajan voimin jaetulla ruudulla. Karting-peleihin tottuneiden kannattaa silti pitää mielessä, että esikuvana on F1 ja tuttuun tapaan mutkiin pitää hiljentää – ainakin useimmiten. Joissain mutkissa voidaan aktivoida KERS-systeemi, joka tuntuu ihan pätevältä. KERSiä pystyy lataamaan kolme kertaa nostamalla ja sen jälkeen laskemalla kaasujalkaa.
Maa kutsuu Kyllöstä, kuuleeko Kyllönen
Radoilta löytyy mitä oudoimpia esteitä pyörivistä jättimäisistä pölypalloista normaaliin tieliikenteeseen sekä erikoisvoimalaattoja, joista saadaan aseita ja suojia kanssakilpailijoita häiritsemään. Koska eriväriset kilvet ja banaaninkuoret olivat jo varattu eräälle punanuttuiselle viiksivallulle, käyttöön saa pääosin kuplia. Aseita pystyy omilla napeillaan simppelisti heittämään joko eteen tai taakse, jolloin takaa lähestyvän hakeutuvan stopperin saa blokattua. Kolaroidessa tai osuman saadessa auto pikkuhiljaa hajoaa, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Oman kilpurin saa korjattua varikoilla, joita löytyy yllättävän monta pitkin rataa. Tietenkin reitti kulkee hieman pidemmän tai mutkaisemman matkan, joten tämä vahvistaa näkemystä ilmaisten aterioiden olemassaolosta. Välillä turva-auto pamahtaa radalle, jolloin venynyt letka palautuu tiiviimmäksi.
Race Stars tuntuu ihan pätevältä peliltä: ajaminen on hauskaa ja moninpeli samalta sohvalta ja netin yli kuulostaa yhtä hauskalta kuin Mario Kart ja sen vastaavat kloonit. F1 on teemana tunnistettava ja kiehtoo varmasti monia enemmän kuin gorilla, lisko ja sienipää auton ratissa. Ongelmina tuntuisivat olevan kenttien vähäinen lukumäärä, kestääkö peli aikaa ja kauanko menee, että radat on nähty kokonaan. Ulosanti on artistisesti mielenkiintoista, mutta ennakkoversion perusteella peli näytti ja tuntui enemmänkin Xbox Live Arcaden budjettipeliltä kuin täyden hinnan hyllyversiolta. Mikäli ulosantia hiotaan hieman näyttävämmäksi ja sisältöä saadaan huomattavasti enemmän lisää – heti, ei ladattavana lisähintaan – niin pelistä voi saada ihan kiitettävästi hupia kylmille talvipäiville.