Livegamersin Kuukauden julkkis -artikkelin tarkoitus on paljastaa julkkisten mahdolliset synkät salaisuudet eli sen, mitä pelejä he pelaavat ja miksi, jos he nyt ylipäätään pelaavat.
Tällä kertaa kuukauden julkkiksemme on Robert ”Gaz” Stjärnström, maailmalla tunnetun metallibändin Machinae Supremacyn solisti.
”Ruotsalainen metallibändi MACHINAE SUPREMACY on jo tehnyt historiaa olemalla yksi maailman ensimmäisistä bändeistä, joka on onnistunut käyttämään internettiä ja tiedostonjakamista luodakseen itselleen jättimäisen fanijoukon ennen minkäänlaista julkisuutta, levytyssopimusta tai radiosoittoa. Heidän musiikkinsa on levinnyt maailman jokaiseen kolkkaan aina Israelista Kiinaan, Yhdysvaltoihin sekä Australiaan. Nykyään heidän nettisivuillaan on yksittäisiä kappelelatauksia jo 100 000 kuukaudessa. Tämä tarkoittaa karkeasti 650 gigan edestä musiikkia joka kuukausi. Heidän ainutlaatuinen tapansa sekoittaa metalli- ja videopelimusiikkia on saanut paljon tunnustusta underground-muusikkiskenessä ja nykyään MACHINAE SUPREMACY saa päivittäin fanipostia maailman jokaisesta nurkasta.”
– www.machinaesupremacy.com
Robert Stjärnström FactFile
Lempinimi: Gaz, Starbaby
Ammatti: Pelimusiikin tuottaja
Ikä: 29
Horoskooppi: Härkä
Pelikoneet: Wii, DS
Esikuvat: Joss Whedon
Motto: Anna aina kaikkesi ja enemmän.
Terve, Robert. Kiitos, kun saamme haastatella sinua. Mitä kuuluu?
Hyvää, oikein hyvää. 🙂
Machinae Supremacy on ottanut paljon vaikutteita useista eri videopeleistä ja käyttää paljon SID-ääniä. Milloin pelaaminen sai sinut valtaasi ja mikä oli ensimmäinen pelialustasi?
Äitini osti minulle Commodore 64:n, kun olin pieni. Siitä vuosi tai kaksi eteenpäin ja löysin Nintendon. Voitaneen joka tapauksessa sanoa, että käännyin pelaajaksi melko aikaisin.
Olette tunnettuja siitä, että käytätte musiikissanne pätkiä vanhoista peleistä ja siitä, että teitte Commodoren Gianna Sistersin teemasta oman versionne. Ovatko kappaleenne valittu vain satunnaisesti, vai ovatko ne peleistä, joita olette fanittaneet?
Jotkut valitsemamme pelit ovat todella rakkaita meille, mutta olemme valinneet joitain pelejä biiseihimme vain niiden musiikin vuoksi. Se ei tee meistä kuitenkaan ”vähemmän aitoja”, eihän? 🙂
Machinae Supremacy on melko pienen yleisön asia Suomessa, mutta silti keikkanne saavat baarit täyteen. Oletko sitä mieltä, että tämä johtuu tiedostonjaosta, vai onko ihmisistä vain hienoa kuunnella underground-musiikkia?
En usko, että Machinae Supremacyä edes olisi ilman tiedostonjakamista ja nettisivujulkaisujamme. En kyllä ole varma, ajattelevatko ihmiset kovin tietoisesti, mikä on ja mikä ei ole underground-musiikkia. Olen tosin täysin samaa mieltä, että on siistiä kuunnella sellaista kamaa, josta muut ihmiset eivät tiedä. Siitä minä nautin paljon itsekin. Haluaisin kuitenkin ajatella, että ihmiset pitävät Machinae Supremacyä hyvänä musiikkimme ja tyylimme takia, eivätkä vain siksi, miten olemme tavoittaneet maailman musiikillamme.
Jos sinun pitäisi valita kolme peliä, joissa Machinae Supremacy soittaisi teemamusiikin, mitkä pelit valitsisit?
Metroid Prime 3, Unreal Tournament 3 ja Grand Theft Auto 4. Ei vielä ole liian myöhäistä, eihän?!!? ;P
Kuinka paljon keskityt peleissä esiintyvään musiikkiin?
PALJON. En vaan voi jättää sitä huomioimatta. 🙂
Oletko pelannut Guitar Hero -pelejä Xboxilla tai Playstationilla? Mitä sinä muusikkona olet niistä mieltä?
Ne ovat suurta hupia. Olisi ollut kivaa, jos pelissä olisi voinut tehdä monimutkaisempiakin asioita, kuten improvisoida ja jammailla vapaammin tai jotain, mutta toisaalta se olisi voinut tehdä pääidean liiankin monimutkaiseksi. Minä ja Jonne arvostelimme ensimmäisen Guitar Heron ruotsalaiselle GamingEyelle ja annoimme sille aika korkeat pisteet. Olemme siis todellakin faneja.
Pidätkö itseäsi peliriippuvaisena?
En oikeastaan. En enää. Olin joskus, mutta nyt kun minulla ei ole niin paljon aikaa, yritän keskittää kaiken peliaikani johonkin, joka todella on sen arvoinen.
Mitä pelejä sinä pelaat?
Käytännössä mitä vain peliä, jossa pääsee tappamaan. En ole varma, onko tuo erikseen peli-genre, mutta siitä mitä pidän kaikkein eniten; hirviöiden, ihmisten ja kaikenlaisen tappamisesta. Ja aseista. Hirviöiden tappamiseen tarvitsee kai aseita myös. En oikein ole kiinnostunut miekoista tai sen sellaisista.
Kuinka paljon keskimäärin pelaat viikossa?
Tällä hetkellä en melkein ollenkaan. Pelaan DS:ää, kun on mahdollista, mutta en ole oikein löytänyt Wiille mitään kiinnostavia pelejä läpäistyäni Twilight Princessin. En myöskään hanki Xboxia ennen kuin GTA4 julkaistaan.
Mitä pelikoneita sinulla on?
Tällä hetkellä kotonani on vain Wii ja DS. Omistan PS2:n mutta en ole nähnyt sitä vuosiin. Kaverini lainailevat sitä keskenään muun muassa Guitar Heroa pelatakseen. 🙂
Onko keikkabussissanne mitään pelejä ja jos on, niin mitä pelaatte niillä?
Tällä hetkellä keikkabussimme on melko pieni, joten siellä ei ole tilaa muille kuin yksittäisille DS-koneille. Tällä hetkellä DS:säni toimii alustana Megaman ZX:lle ja Ultimate Spider-Manille. Siis silloin, kun en lue skannattuja sarjakuvalehtiä sillä. Siitä nautin myös paljon.
Nimeä kolme kaikkien aikojen parasta peliä.
Metroid Prime 1, Grand Theft Auto: San Andreas ja Jet Set Radio Future. Tiedän, että minun olisi varmaan pitänyt mainita myös jokin vanhoista klassikoista, mutta kaikella kunnioituksella pidän noista kolmesta pelistä enemmän kuin mistään vanhoista suosikeistani.
Mitä peliä odotat eniten tällä hetkellä?
Metroid Prime 3:a.
Mitä yleisesti ottaen ajattelet pelaamisesta? Onko se esimerkiksi mitenkään verrativissa oikeaan urheiluun?
Huh, aika vaikea kysymys. Minusta pelaaminen, aivan kuin urheilukin, on pitkälti hyvä asia, mutta kuten kaikki muukin, vaikuttaa pelaaminenkin negatiivisesti elämään liian paljon harrastettuna. En ole kovin suuri urheilufani, joten minusta vaikuttaisi siltä, että pelit antavat harrastajalleen monipuolisempia kokemuksia kuin urheilu. Peleissä näkee uusia maailmoja, uusia vihollisia ja uusia pelitapoja, kun taas urheilussa on aina se sama kenttä ja ne samat tiimit. Toisaalta urheilu on paljon parempaa liikuntaa, tietysti. 🙂 Lisäksi peleissä voi tappaa ihmisiä. Urheilussa se ei ole suotavaa (vielä). ;D
Miten luulet pelaamisen muuttuvan tulevaisuudessa?
Luulen, että se tulee käsittämään enemmän fyysistä vuorovaikutusta, kuten Nintendo on näyttänyt Wiillä ja DS:llä myymällä paljon kilpailijoitaan enemmän. Samalla kun pelaamisesta tulee enemmän valtavirran juttu ja kun ”nörtti”-leima heikkenee, muuttuu pelien kirjo paljon entistä laajemmaksi. En yllättyisi, jos pian näkisimme pelejä, jotka on tarkoitettu kotiäideille tai esimerkiksi taistelulajipelejä, joissa on mukana koko kropalle tarkoitettu liikkeenmallinnuspuku.
Mitkä kilpailulliset pelit ovat suosikkejasi?
Minun täytyy myöntää, että olen pelannut Counter Strikea kirkkaasti eniten. Olin siinä aikamoisen hyväkin jossain vaiheessa. Tämän lisäksi pelasin aikoinaan paljon Unreal Tournamenttia. Jos halutaan katsoa ajassa pidemmälle taaksepäin, mainitsisin pelin nimeltä Ice Climber. Heti kun saan toisen Wiimoten, lataan Ice Climberin Virtual Consolelle.
Oletko vieraillut Livegamersissa tai PCGamersissa?
Olen pahoillani, mutta en ole käynyt sivustoillanne. Aion kuitenkin luultavasti käydä… Tämän jälkeen. 🙂
Haluaisitko vielä lähettää terveisiä lukijoillemme?
Taistelkaa pahuuden voimia vastaan ilman sääliä. Ja olkaa huippuja toisillenne. Rauhaa ja rakkautta.
Olkaa hyvät ja vierailkaa www.machinaesupremacy.com -sivulla kokeaksenne mahtavan metallin ja videopelimusiikin sekoitus!
Kiitos tästä haastattelusta ja toivottavasti näemme sinua taas pian keikoilla Suomessa, Robert!