Kerroimme viime artikkelissamme marraskuussa julkaistavasta Kinectistä, joka on liikkeentunnistinohjain, jossa pelaaja ohjaa toimintaa koko kehon liikkeellään ja käsiä heiluttamalla. Tällä kertaa tutustuimme EA:n järjestämässä tilaisuudessa fitness-peliin. EA SPORTS Active -peli lanseerattiin Wii-konsolille viime keväänä. Marraskuun 18. päivä julkaistavasta EA SPORTS Active 2:sta, kotijumppapelistä pääsee myös nauttimaan Xbox-pelaajat.
Pelaaja asettaa liikkeentunnistimilla varustetut siteet molempiin käsiinsä sekä oikeaan reiteensä. Jumppaajalla on hyvä olla ohut paita yllä, jotta laite rekisteröi pelaajan sykkeen mahdollisimman vaivattomasti. Syke näkyy ruudulla koko ajan pelatessa, joten omaa tehotasoa voi seurata läpi treenin. Aluksi tehdään oma käyttäjäprofiili ja valitaan henkilökohtainen valmentaja. Treeniohjelma on kolmivaiheinen ja kestää yhdeksän viikkoa. Oman fitnessprofiilin voi luoda myös verkkoon, ja jakaa tietoja muiden kuntoilijoiden kanssa. Käyttäjillä on myös mahdollisuus ladata uusia treeniohjelmia ja harjoitteita Xbox 360 -konsolille Xbox LIVE -palvelun kautta.
Ei mikään tyttöjen juttu
EA SPORTS Active 2:ssa on valittavana yli 70 harjoitusta ja fitnessaktiviteettia. Itse pääsin todistamaan skeittausta, kickboxingia sekä pyöräilyä. Skeittauksessa hypitään reileillä, juostaan mäkiä ylös laudan kanssa ja ylitetään esteitä, joten kovakuntoinenkin saa kyllä sykkeen ylös. Kickboxingissa isketään jabeja ja koukkuja tiheään tahtiin – unohtamatta tietenkään oikeaa rytmiä. Sain sykkeeni kohoamaan tässä harjoitteessa jopa 133 lyöntiin minuutissa. Aamusykkeeni on 50–60 välillä, joten ihan ”tyttöjen jutusta” ei ollut kyse, vaikka testaaja onkin naispuolinen. Saipa joku pyöräilyssä sykkeen lähes kahteensataankin asti. Treenin alussa on myös lämmittely sekä halutessaan voi lopuksi tehdä myös venytykset.
Personal Trainer jeesaa
Peliin kuuluva henkilökohtainen valmentaja opastaa englanniksi ja auttaa tarvittaessa liikkeissä. Pelaajan ei tarvitse myöskään kurkotella ruudulle venytyksiä tehdessä, vaan valmentaja kertoo, kun liike vaihtuu. Treenin jälkeen näytölle lävähtää myös tilastot, joista voi katsoa muun muassa keskisykkeensä.
Täytyy sanoa, että lämmin tuli, ja mielellään Active Sportsin harjoituksia muun liikunnan ohessa tekee. Liikuntalajeja on kuitenkin valittavana useampia ja niitä voi yhdistää ja vaihdella, joten ihan heti ei pitäisi harjoitteisiin kyllästyä. Lenkkikaverin voi vaikkapa pyytää kylään sateisena ja harmaana syysiltana sekä harjoitella yhdessä – tosin tällöin lenkkikaverin kannattaa ottaa oma erikseen myytävä lisävarustepaketti mukaan, jos haluaa tietää treeninsä intensiteetin. Kaveri voi myös häiriöttä hyppiä ja pomppia vieressä ilman liiketunnistinsettiäkin, mikäli haluaa, mutta tällöin hänen tilastonsa eivät tietenkään tallennu.