Pitkä odotus päättyi vihdoin, kun Telltale Games sai viimeinkin kakkosjakson The Walking Dead -pelistä ulos. Ihan täysin ei siis lupauksissa pysytty, vaan alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ykkösosan ja kakkososan välissä ehti kulua noin kaksi kuukautta (vertaa luvattuun ”jakso per kuukausi” -julkaisutahtiin). Onneksi ei kuitenkaan tämän pidemmästä lykkäyksestä ollut kyse, ja voinkin heti tähän alkuun sanoa, että odotus kyllä kannatti.
Starved for Help -lisänimellä kulkeva kakkososa jatkaa pelin tarinaa kolme kuukautta ykkösosan jälkeen, ja niin kuin nimi jo antaa vihiä, on kakkososan pääteemana ruoka ja etenkin sen puute. Vähentyneet ruokavarastot ja selviytyjien kurnivat vatsat aiheuttavat ryhmän sisällä kireyttä, ja erimielisyydet ruuansäännöstelystä alkavat pikku hiljaa jakaa ryhmää kahtia. Kaiken tämän keskellä on pelin päähahmo – Lee Everett –, joka joutuukin jälleen kerran tekemään useita vaikeita päätöksiä seikkailun aikana. Starved for Help esittelee pelaajille myös uudenlaisen uhan, joka osoittautuu jopa vaarallisemmaksi kuin zombit: selviytymisvietin vallassa olevat ihmiset. Pelin aikana joudutaan todistamaan mitä kauheimpia asioita, joihin ihmiset kykenevät epätoivon ja pelon hetkinä.
Lee Everettin kohdalla elämä apokalyptisessä maailmassa on vielä asteen monimutkaisempaa, sillä hänen tekonsa eivät pelkästään vaikuta miehen omaan selviytymiseen vaan myös hänen suojattinsa Clementinen eloonjäämiseen. Parivaljakon välit alkavat selvästi lähentyä kakkososan aikana, ja jopa pientä isä–tytär-siteen muodostumista on havaittavissa. Telltale Games tekee jälleen kerran loistavaa työtä henkilökemian välittämisessä ruudulta pelaajalle, eikä samaistumisen tunteilta voi välttyä, kun huomaa kuinka omat valinnat vaikuttavat parivaljakon väliseen suhteeseen.
Pelimekaanisesti mitään suuria muutoksia ei ole tapahtunut, vaan toiminta perustuu edelleen reaktiopohjaisiin quick-time-event -toimintoihin. Ajoittaiset pulmanratkaisutehtävät ovat edelleen lapsenkengissä, eikä niitä kyllä oikeiksi pulmiksi voi edes kutsua. Telltale Games on kuitenkin selvästi huomioinut ykkösosan saaman kritiikin tällä osa-alueella, ja Starved for Helpin aikana nähdäänkin itseironinen viittaus ensimmäisessä osassa nähtyyn ”radiopulmaan”.
Ääninäyttely jatkaa edelleen taattua huippulaatua, eikä pelin visuaalinen ilmekään ole huonontunut sitten viime osan. Jos jotain negatiivista täytyy Starved for Helpistä mainita, niin itselläni tuli pelin loppupäässä vastaan kohtaus, jota jouduin yrittämään useampaan otteeseen selvän pelimekaanisen bugin takia. Kyseinen tapaus ei kuitenkaan vaikuttanut liiaksi kokonaispelinautintooni, joten olen valmis ohittamaan sen yksilökohtaisena köhäyksenä muuten moitteettomasti toimivassa paketissa.
The Walking Dead -videopelisarjasta on ehdottomasti muodostumassa yksi tämän vuoden parhaimmista pelikokemuksista. Täytyy kuitenkin muistaa, että ennen kuin moinen kunnia-arvonimi voidaan luovuttaa pelille, täytyy Telltale Gamesin pystyä ylläpitämään sama korkea laatu vielä kolmen jakson verran. Nyt vain sormet ristiin ja toivotaan, että seuraavaa jaksoa – Long Road Aheadia – ei tarvitse odottaa syyskuuhun asti.
Katso pelin traileri