Capcom kasasi täksi kevääksi kahdeksan peliä samaan pakettiin. Capcom Digital Collection -nimeä kantava pläjäys sisältää Xbox Live Arcadessa ilmestyneitä pelejä vanhoista klassikoista aina uudempiin tuotoksiin. Pelipakettiin kuuluvat Super Street Fighter II Turbo HD Remix, Final Fight: Double Impact, Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix, 1942: Joint Strike, Bionic Commando Rearmed 2, Flock!, Rocketmen: Axis of Evil (mukana myös It Came from Uranus -lisäosa) ja Wolf of the Battlefield: Commando 3.
Jokaiselle jotakin
Capcom Digital Collectionin pelikimarassa on kaikille jotakin. 2D-mättöä tarjoavat Super Street Fighter Turbo HD Remix ja Final Fight: Double Impact, joista varsinkin viimeistä allekirjoittanut itse pelasi todella paljon lapsena. Puzzle-osastoa edustavat Flock! ja Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix. Neljä muuta peliä ovat mitäpä muutakaan kuin shootereita.
Vaikka Capcom mainostaakin pakettia klassikkokoelmaksi, ei kaikkia Capcom Digital Collectionin pelejä voida missään nimessä kutsua klassikoiksi. Peleistä muun muassa lentokoneammuskelu 1942: Joint Strike on uudistettuna versiona menettänyt todellisen hohtonsa ja on hyvä kysymys, voidaanko Wolf of the Battlefield: Commando 3:n kohdalla enää edes puhua minkäänlaisista yhteyksistä vanhaan klassikkoon. Kun ottaa huomioon, että peli ei muistuta pätkääkään alkuperäistä klassikkopeliä, on vastaukseni kysymykseen ei.
Karkkipussi täynnä huonoja karkkeja
Kaikki pelit tukevat normaalisti samoja Live-toimintoja kuin mitä alkuperäiset Xbox Live Arcade -versiotkin, ja alkuperäiset saavutuksetkin ovat tallella. Pelien scrollaaminen onnistuu alkuvalikosta, johon ei kuitenkaan pysty jostain syystä palaamaan enää aloitettuaan jonkin pelin pelaamisen. Pelaamisen jälkeen levy heittää pelaajan takaisin dashboardille.
Mainittakoon, että Capcom Digital Collectionilla olevista peleistä kaikki on julkaistu aiemmin arcade-peleinä. Lisäksi ne ovat niitä Xbox Live Arcade -julkaisuja, joiden ilmestymisestä Liveen on aikaa vuosia. Kun levyltä ei löydy edes yhtä uutta pelijulkaisua, voidaan esittää kysymys, että onko kokoelmalla mitään virkaa. Jokainen peleistä on kuitenkin saatavilla Livestä suoraan, ja niiden hintojakin on vieläpä tiputettu vuosien mittaan rutkasti.
Täytyy vielä todeta, että levyltä ainakin Bionic Commando: Rearmed 2, 1942: Joint Strike ja Wolf of the Battlefield: Commando 3 ovat sellaisia tusinapelejä, joita en ole koskaan edes harkinnut ostavani Livestä erikseen. Kun pelipaketin nimi on sentään Capcom Digital Collection, monet varmaankin ihmettelevät, miksei tälle kokoelmalle ole eksynyt yhtään Mega Mania. Vanhan koulukunnan Capcom-fanit eivät varmasti olisi voineet toivoa levylle mitään muuta niin paljon kuin Mega Mania!
Nykyään, kun pelien läpipelaaminen voi kestää jopa kuukausia ja tekeleiden tarinat kohoavat aivan omiin sfääreihinsä, alkaa kaivata pelejä, jotka ovat tarpeeksi simppeleitä ja eräällä tapaa riisuttuja. Capcom Digital Collectionin pelejä on sentään helppo lähestyä: on helppoa pistää levyke nopeasti pyörimään, ottaa muutama matsin esimerkiksi Super Puzzle Fighterissa ja lähteä muihin hommiin. Kun ajattelee asiaa näin, pitäisi näitä pelikokoelmia julkaista jatkossa paljon enemmänkin.
Vaisu kokoelma
Capcom Digital Collection on kokoelmana melkoisen turha. Samat teokset ovat saatavilla suoraan Livestä pientä maksua vastaan, eikä pelit omistava Capcom-fani tee levyllä yhtikäs mitään. Pelitkin olisi voinut valita levykkeelle paljon paremmin.