Walt Disneyn luoma piirroshahmojen satumainen maailma on meille jokaiselle tuttu. Sen laajaa sisältöä pläräilee lähes jokainen lapsesta aikuiseen. Aku Ankka on ainoa aikakausilehti Suomessa, joka on ylittänyt miljoonan lukijan rajan.
Kinect-sensoria tukeva Disneyland Adventures -peli on tervetullut lisä markkinoille. Pelin kohderyhmänä toimii lähinnä perheen pienimmät. Suomea ei valitettavasti puhuta, mutta valikot ja tekstitykset ovat kotimaankielisiä.
Lasten Disney-Skyrim
Disneyland Adventures on kuin lasten Skyrim. Siinä on erittäin laaja alue, jossa riittää haravoitavaa ja keräiltävää. Pelaajan tehtävänä on tutkiskella laajaa pelialuetta sekä suorittaa pieniä tehtäviä, jotka koostuvat muun muassa valokuvien ottamisesta, kadonneiden tavaroiden etsimisestä sekä vaikkapa osallistumisesta teekutsuille Liisan ja Hullun Hatuntekijän kanssa. Lähes kaikki Disney-hahmot ovat nähtävillä, ja pelaaja voi vaikkapa tanssahdella niiden kanssa.
Edellä mainittu pelialue on niin laaja, että Kinect-sensorin edessä väsyy melko nopeasti pelkästään alueita ihmetellessä. Näiden alueiden välillä voi onneksi liikkua osoittamalla haluamaansa paikkaa kartalta. Myös minipeleihin siirrytään kartan kautta, ja tarjolla onkin rutkasti tekemistä Peter Panin kanssa lentelystä kelkkailuun ja Ihmemaan krokettipallona pyörimiseen. Pelattavaa pitäisi riittää brosyyrien mukaan noin sadaksi tunniksi, kun otetaan mukaan pelin kaikki mahdollisuudet, ja tämä varmasti pitääkin paikkansa.
Hopomaista liikkumista
Koska kaupallisuus hallitsee maailmaa, myös Disney-maailmassa keräillään kolikoita, joilla voi pelin eri puodeista ostaa asusteita, pinssejä ja muuta kivaa. Taikasauvan käteen saadessaan pelaaja voi myös herättää joitain huvipuiston esineistä eloon.
Liikkuminen pelimaailmassa on helppoa. Kädet alhaalla pelaaja on paikoillaan. Nostaessaan kätensä eteen pelaaja liikkuu suoraan. Kättä vasemmalle tai oikealle liikutettaessa hahmo kääntyy sen mukaisesti. Peliohjainta ei siis käytetä laisinkaan. Ajoittain oli havaittavissa pientä nykimistä käsien asennon tunnistamisen kanssa, mutta pääosin se toimii vallan hyvin. Kinect-sensori hoitaakin hommansa valtaosin hienosti, mutta minipelien kanssa sen herkkyys on hieman liian korkea. Pelaajan ohjastama lumikelkka esimerkiksi ohjautuu pelaajan kallistaessa itseään vasemmalle tai oikealle. Valitettavasti ohjattavuus on niin sanottua on/off-tasoa, eli kelkka siirtyy käytännössä koko ajan reunasta reunaan. Tämä tekee esteiden väistelystä hieman vaikeata.
Graafinen taso on varsin sopiva, mutta piirtoetäisyys on melko pieni. Puistossa on hurjasti vieraita, joten niiden animointiin käytettävä teho todennäköisesti otettiin pois piirtoetäisyydestä. Tämä ei kuitenkaan juuri muuta pelikokemusta, sillä minipeleissä on valtavasti upeasti piirrettyä grafiikkaa. Äänienkin saralla ollaan juuri siellä missä pitääkin. Kaikissa hahmoissa on käytetty alkuperäisiä ääninäyttelijöitä, mikäli sellainen on vielä ollut elossa. Hessu Hopo on kyllä yksi hauskimmista – edelleen. Valitettavaa kuitenkin on, että puhuttua suomea ei pelissä ole, vaikka tuskin sen puuttuminen haittaa pelistä nauttimista.
Minipelejä ja laitteita kaikenikäisille
Disneyland Adventures on varmasti yksi laajimpia Kinectiä tukevia pelejä koskaan, ja sen kohderyhmänä ovat lapset sekä tietenkin lapsenmieliset. Peliä on helppo pelata, ja se opastaa, mihin suuntaan pitää mennä, mikäli huvipuistoon eksyy. Kartan avulla pääsee helposti lempipaikkoihinsa vaikkapa tapaamaan Nalle Puhia. Monen eri huvipuistolaitteen sekä minipelin ansiosta pelattavaa ja ihmeteltävää riittää pitkäksi ajaksi. Haastetta etsivät pelaajat voivat yrittää löytää pelin kaikki piilotetut esineet tai keräillä pelin salaisuuksia minipeleistä. Myös kaverin kanssa pelaaminen onnistuu yhteistyötilassa.
Kinect Disneyland Adventures on erittäin varteenotettava vaihtoehto nykyajan väkivaltaisille piirretyille sekä peleille.