Nike+ Kinect Training

Kirjoittanut: Livegamers

18.03.2013

On aika vetäistä treenilenkkarit jalkaan ja lähteä kuntoilemaan koriskentälle. Kyllä vain, koriskentälle, omaan olohuoneeseen, Kinectin virtuaaliseen maailmaan. Katsastetaan, miten Nike+ Kinect Training pärjää muiden kuntoilupelien rinnalla.

Peli aloitetaan sillä, että vastaillaan joukkoon kysymyksiä. Näin saadaan treeniohjelmaan vaikuttavia tärkeitä tietoja, kuten minkä pituinen, painoinen ja ikäinen pelaaja on kyseessä, ja onko pelaaja mies vai nainen. Samalla voi myös liittyä Nike+ Communityyn, josta saa vertaistukea niin halutessaan. Seuraavaksi vuorossa on kunto-ohjaajien lyhyt esittely, ja omaksi valmentajakseen voi valita joko pienen pienen naisvalmentajan Marie Purvisin tai lihaksikkaan miesvalmentajan Alex Moldenin.
Tästä päästäänkin rykäisemään alkukartoitus ja saadaan oma Fuel Printin taso, joka kertoo oman kunnon ja liikunnallisuuden. Tämän perusteella peli tekee käyttäjälle suunnitellun neljän viikon kunto-ohjelman, joka sopii omaan aikatauluun ja treenipäivien määrään. Fuel Printin voi tarkistaa uudelleen, jos tuntuu siltä että kehitystä on tapahtunut. Ravinto-ohjelmaa ei luoda, joten ruokavalio jää ainoastaan pelaajan vastuulle.

It’s time to get active fit!

Käyttäjällä on valittavanaan kolme erilaista vaihtoehtoa kunto-ohjelmakseen: voi joko kehittää voimaa, polttaa rasvaa tehokkaasti tai kiinteyttää vartaloaan. Liikkeitä löytyy yli satakunta, ja jokaiselle räätälöidään oma ohjelma oman kunnon mukaan.
Jos treenit jostain syystä jäävät väliin, ei kannata itse siirtää kalenterista päiviä, koska se ainoastaan sotkee systeemiä. Peli itse sijoittaa väliin jääneen treenin seuraavaan sopivaan ajankohtaan. Treenaus tapahtuu omavalintaisina päivinä, ja yhden treenikerran kesto on noin 30 minuutin luokkaa. Jokaiseen treenikertaan sisältyy alkulämmittely, itse treeniosuus sekä loppuvenyttelyt. Lisäksi ennen loppuvenyttelyjä pelaaja saa valita, haluaako vetää treenin vielä kerran uudelleen ja haluaako osallistua viikon haasteeseen.

Pelaaja saa myös valita, tuntuuko olevan tarvetta lisätreenille. Tarjolla on harjoituksia, jotka ovat kestoltaan noin 15 minuutista aina tuntiin asti. Vaihtoehtoisesti voi tehdä myös viiden minuutin pikarykäisyn, joka sisältää neljä eri liikettä. Jokainen treeniviikko lisää toistojen määrää, ja se sopeutetaan pelaajan omaan kehitykseen. Pelissä on myös mahdollista haastaa kavereita monissa eri liikuntamuodoissa, kuten esimerkiksi polttopallossa.

Nike+ Kinect Trainingistä löytyy myös sovellukset iOS-käyttöliittymiin ja Windows Phone -puhelimiin, ja niistä voi seurata omaa edistystään ja vaikkapa katsastaa seuraavan treenin ajankohdan.

Peli vaatii käyttäjältään määrätietoisuutta omasta tavoitteestaan ja sitoutumista ohjelmaan, ja näin ollen tuloksiakin luvataan jo neljässä viikossa. Kinect itsessään on hieman kömpelö seuraamaan käyttäjää, kun ollaan maan tasalla. Toisaalta, pointtihan on tehdä liikkeet eikä huolehtia, että ”laskeeko se nyt varmasti nämä tekemäni liikkeet oikein”. Peli laskee arvioidun kalorimäärän kulutuksen, joka heittää usein häränpyllyä. Kuitenkin, jos itse tietää tehneensä liikkeet oikein ja kunnolla, niin voin taata ja allekirjoittaa, että se myös tuntuu jossain.

Parasta tähän mennessä?

Kinectin kömpelyydestä huolimatta Nike+ Kinect Training on eliittiä muiden kuntoilupelien rinnalla ja varmasti kannattava ostos, jos hakee sitä edullisempaa tapaa treenata eikä arjesta tahdo löytyä aikaa oikealla salilla ravaamiseen. Tosin sitoutumista vaaditaan, eikä peli varmasti ole viihdyttävyystasoltaan Kinectin Zumban ja Dance Centralin tasoa, mutta ei se menoa haittaa, jos kesäkuntoon halajaa.

Mikäs sen helpompaa, kun on saanut jälkikasvun nukkumaan, kuin iskeä boxi päälle, hakea vesipullo valmiiksi, laittaa lenkkarit jalkaan, ja ei muuta kuin menoksi!

Kysymys kuuluukin, toimiiko se oikeasti?
Kyllä toimii – ainakin silloin, kun on vain vähän aikaa käytettävissään ja näin rapakuntoinen.