Tamperelaisen 10tons studion uusin tuplatatti-rymistely Tesla vs Lovecraft saapui ladattavaksi. On siis aika tarkastaa varsin mielenkiintoiselta kuulostava tuotos.
Pelin nimestä löytyy niin tiedemiestä, kuin tunnettua kauhukirjailijaakin. Hetken mietin, millaisessa tilassa tällaiset ideat syntyvät, mutta ällistyttävän toimiva se kyllä on. Toinen näistä herrasmiehistä on sitä mieltä, että ihmiskunnan on kylvettävä kauhujen, yliluonnollisuuksien ja mörköjen keskellä. No, maapallohan kärsii kyllä ylikansoittumisesta, joten mitä yhdestä demonisesta vitsauksesta.
Teslan mielestä taas ongelmia pitäisi ratkaista tieteen avulla. Asiaa tuskin helpottaa, jos oma laboratorio kuhisee edellä mainittuja manalan hirviöitä. On siis aika pistää yksi hullu kauhukirjailija kuriin. Kahden miehen ja lukemattomien kauheuksien sota alkakoon.
Say hello to my little friends!
Heti ensimmäisenä täytyy nostaa esille graafinen ulkoasu. On hienoa huomata, kuinka pelinkehittäjän panostus on nähtävissä heti ensimmäisestä ruudusta joka silmien eteen tarjoillaan. Kehitystä on tapahtunut niin väriskaalassa, optimoinnissa, sekä tekstuureissa. Myös taiteellista silmää löytyy huomattavasti aiempia tuotoksia enemmän.
Äänimaailma, sekä hahmojen animointi on ensiluokkaista. Tarina on yliampuvaa sorttia, mutta sopii silti pelin tunnelmaan. Pelimekaniikka on tuttua ”kymmenen tonnin tuplatatteilua” ja ohjaaminen onkin äärimmäisen tyydyttävää ja todella tarkkaa. Tarkka ohjaus on tarpeen, sillä meno äityy sen verran hektiseksi, että kohtausvapaata epileptikkoakin hirvittää.
Pelaaja ohjastaa siis Teslaa, joka pystyy teleporttaamaan pienen matkan, jolloin mörköparvesta pääsee hetkeksi pakoon. Peli koostuu läjästä kenttiä, jotka pelaajan pitää puhdistaa kauheuksista. Kenttä aloitetaan pistooli kädessä ja tarjolla olevilla satunnaisilla kyvyillä sekä aseilla saadaan lisää syvyyttä tuhovoimaan. Muitakin keksintöjä hihasta toki löytyy, joista luonnollisesti yksi on Tesla Coil. Päästään pelissä rymistelemään Mechilläkin ja eihän tiedemies ole tiedemies ilman kahta minigunia kädessä.
Kevyen hahmon kehityksen takia Tesla oppii matkan varrella uusia temppuja, jotka pelaaja saa itse valita. Kyvyt muuttavat muun muassa tulivoimaa, panssaria ja elämämittaria.
Kahden tiedemiehen nokkapokka on erittäin viihdyttävä paketti, josta saa vielä enemmän irti ystävän kanssa, tai jopa neljän hengen kaveriporukalla Mikäs sen mukavampaa kun rymistellä mech-teslana samalla kun kaverit käristelevät demoneita.
Kymppikerho kutsuu
Pidän kovasti näistä kymppikerholaisista. Kahden tatin ohjaus on millintarkkaa ja tottelee pientäkin ajatusta, jotka aivot lähettävät peukaloihin. Jokainen kenttä tuntuu olevan erilainen jokaisella pelauksella, sillä sattumat tuntuvat muuttavan peliä melkoisesti jokaisella pelikerralla. Lisäksi värimaailma on onnistunut, eikä ole liian räikeä.
Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että peli on melko lyhyt. Vaikka peli nojaa melko paljon satunnaisuuteen uudelleentoistojen osalta, se ei kanna hirveän pitkälle. Kentät vähän toistavat itseään maisemoinnin osalta, eikä Survival-moodiakaan jaksa määränsä enempää. Kun peli on läpäisty, sen pariin ei oikein jaksa palata, ellei kaveriporukka ole tulossa kylään. Se on harmi, mutta yleinen ongelma myös parhaimpien pelien joukossa.
Tesla vs Lovecraft on hyvä ja erilainen peli. Pieni taideteos. Ja erittäin hauskaa niin kauaa kun se kestää. Jos puuttuu partypelejä, tässä on neljän pelaajan sekoilusetti tarjolla.