Toy Story Mania perustuu Disneyn puistoissa olevaan Toy Story Midway Mania -laitteeseen, jossa on erinäisiä ammuntaratoja. Pelissä on viisi erilaista teemaa, joissa on oma juontajansa aina Woodysta Buzz Lightyeariin. Pelattavaa löytyy jokaisessa ammuntaradassa kahdeksan eri variaation verran eli yhteensä erilaisia kenttiä on nelisenkymmentä, joista jokainen omalla tavallaan toistaa itseään. Siitä huolimatta peli on erittäin viihdyttävä, niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Pelistä löytyy myös Mania-moodi, joka heittää ruudulle satunnaisessa järjestyksessä kentät. Se on hauskempaa kuin pelata ne siinä tutussa jonossa, joka tulee tarinan kautta. Freeplay-pelimuotoa pelatessa saa seuraavan kentän auki vain pelaamalla, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka tarinan olisi jo läpäissytkin, on jokainen kenttä pelattava uudelleen, jotta ne saa freeplayhin. Tarina on hieman turha, koska juonta ei ole, ja mukavampaahan tuo on, jos sen kentän saa valita vapaasti.
Peli on itsessään on erittäin lyhyt, eikä pelin läpäisyyn tarvitse paljon aikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki on koluttu läpi noin kolmessa tunnissa. Kohdeyleisöön nähden Toy Story Mania jaksaa naurattaa ja viihdyttää ja onnistuukin siinä erinomaisesti. Peli jaksaakin kannustaa jatkuvasti pieniä pelaajia. Joka kentän jälkeen kuulee sanan ”erinomaista”, vaikka ei olisi mihinkään osunutkaan.
Kinect? Better or not, who cares.
Toy Story Mania mainostaa itseään, että olisi parempi Kinectin kera, mutta eipä se ohjaimellakaan hankalaa ole, kun peliä pelataan vain kolmella napilla – jos niilläkään. Kinectillä pelatessa saattaa kädet puutua jatkuvasta kurottelusta, ja lapsille tämä on se hauskempi vaihtoehto. Sopii peli myös vanhemmillekin, mutta se saattaa maistua puulta jo parin kentän jälkeen. Kinectillä pelatessa ampuminen on jatkuvaa, kun taas ohjaimella itse voi säätää, kuinka paljon ammuskelee. Piirakoiden väistely kesken pelin on helppoa, kun ei tarvitse muuta kuin kumartua sivulle. Mutta eipä sekään häiritse, jos saa piirakan päin naamaa kesken intensiivisen ammunnan, koska tämä ei haittaa itse pelaamista juuri ollenkaan.
Fun fun fun. Did I say fun already?
Peli on hyvin toteutettu, mutta saisi olla pidempikin. Kohdeyleisölle uppoaa satavarmasti ja perheen pienimmille pakkohankinta siinä vaiheessa, kun peli putoaa alelaariin, koska täyden hinnan maksaminen kolmen tunnin kokemuksesta on ehkä hitusen liikaa. Hieman ihmetyttää, miksi peliä ei toteutettu esimerkiksi arcaden kautta, jolloin olisi varmasti menekkiä enemmän kuin täysiverisenä pelinä. Englanninkielinen Toy Story Mania onnistuu siinä mitä yrittääkin, ja ei itse pelaamisesta ole mitään moitittavaa. Peli oli oikeasti hauska ja viihdyttävä.